Je zou het niet zeggen, maar er gaan in onze Nederlandse tuinen ’s winters meer planten dood door het teveel aan water dan door te lage temperaturen..

Steeds meer planten die best tegen 20° of 30° vorst kunnen, krijgen hier te maken met te natte grond of te veel regen op hun blad. Alpine planten bijvoorbeeld zijn in hun land van herkomst ’s winters bedekt met een laagje sneeuw. Dat is heus wat anders dan steeds een plons water. En de mediterrane planten zoals Santolina, Lavendel en Rozemarijn, die houden van een droge zonnige standplaats.. allebei ‘s winters meestal niet voorradig in ons land.

Droog en zonnig weer kunnen we niet afdwingen, maar er voor zorgen dat planten niet verdrinken, daar kunnen we van alles aan doen..

We kunnen de tuin gaan draineren, we kunnen onder planten een laag van puin of lava aanbrengen en ook de opvang van water op het terras door open bestrating helpt al veel. Het is gewoon vervelend dat ons klimaat zulke extreme verschillen laat zien. ’s Zomers wordt het steeds warmer en droger en ’s winters steeds natter. Het is best lastig om de juiste planten daarop te kiezen.

Als Dutch Quality Gardens hoveniers delen we graag onze ervaringen, ook over onze toepassingen die teleurstelden, vertellen we je alles. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

Contact opnemen

Heeft u een vraag
of wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u een vraag heeft.
Ook kunt u via ons contactformulier direct een afspraak aanvragen.

Contact opnemen

Deze website gebruikt cookies

Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

Gratis brochure

Aanhef
Voorletters
Tussenvoegsels (optioneel)
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer (optioneel)
E-mailadres
Privacybeleid