Er zijn genoeg planten die groeien in de schaduw, maar planten die daar uitbundig bloeien, dat zijn er een stuk minder. In het voorjaar lijkt het overigens vaak nog wel, omdat er dan met bloembollen gewerkt kan wordt en ook het bladerdek nog open is. Het wordt een stuk lastiger als de heester en bomen helemaal in het blad zitten. De beste manier om er achter te komen welke planten wel bloem geven in de schaduw, is eens te gaan kijken in een botanische tuin of De Tuinen van Appeltern.

Wij, als Dutch Quality Gardens hoveniers, zijn je natuurlijk ook graag van dienst. Waarbij we gelijk ook kijken naar de andere groeiomstandigheden, als de vochthuishouding en de dichtheid van het wortelgestel van heesters en bomen. Een aantal vaste planten doen het altijd.. denk o.a. aan de Anemone Blanda, de Geranium Macrorrhizum, de Euphorbia Amygdaloides ‘robbiae’, de Tricyrtis formosana en natuurlijk de Liriope muscari.

‘In elk randje groeit een plantje’ is ons devies, maar ook ‘de mooiste bloemen bloeien in de schaduw’. Dat laatste moet je natuurlijk niet letterlijk nemen, want daarmee zouden we de zonaanbidders veel te kort doen.

Hoe dan ook.. er zijn ook bloeiers voor de donkerste delen van jouw tuin. We zoeken het graag voor je uit!

Contact opnemen

Heeft u een vraag
of wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u een vraag heeft.
Ook kunt u via ons contactformulier direct een afspraak aanvragen.

Contact opnemen

Deze website gebruikt cookies

Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

Gratis brochure

Aanhef
Voorletters
Tussenvoegsels (optioneel)
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer (optioneel)
E-mailadres
Privacybeleid