Een slager heeft verstand van lekker vlees, een timmerman van hout en een hovenier van tuinen. Daarmee lijkt alles gezegd, maar dat is niet waar. Het hoveniersvak is dermate breed dat een beetje hovenier ook wel een alleskunner dan wel allesweter genoemd zou kunnen worden. Ga maar na.

Een hovenier moet verstand hebben van grond en bodemzaken. Hij moet weten hoe onkruiden bestreden moeten worden, ook zonder giftige stoffen. Een hovenier moet weten hoe duurzame constructies als muren en overkappingen gebouwd moeten worden. Hij moet verstand hebben van technische zaken als beregening, verlichting en energiewinning uit eigen tuin. Dan moet een hovenier verstand hebben van planten.. welke soorten groeien het best op welke plaatsen en hoe moeten ze worden bemest en onderhouden. Elk jaar komen er weer nieuwe producten op de markt.. de hovenier moet ze kennen en eerst testen alvorens te gaan toepassen.

En dan hebben we het alleen nog maar over de praktische zaken. Een hovenier moet natuurlijk ook nog een tuin kunnen ontwerpen op basis van de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Daarvoor moet hij kunnen luisteren, kunnen communiceren en zodanig veel creativiteit bezitten dat elke tuinvraag kan worden opgelost. De hoveniers van Dutch Quality Gardens weten wat er van hen verwacht wordt, hoeveel verstand er van hen in de praktijk wordt verwacht. Samen met De Tuinen van Appeltern werken ze bijna dagelijks aan de vernieuwing en uitbreiding van hun kennis en hun toepassingen in de praktijk.

Contact opnemen

Heeft u een vraag
of wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u een vraag heeft.
Ook kunt u via ons contactformulier direct een afspraak aanvragen.

Contact opnemen

Deze website gebruikt cookies

Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

Gratis brochure

Aanhef
Voorletters
Tussenvoegsels (optioneel)
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer (optioneel)
E-mailadres
Privacybeleid