Het onkruid in je tuin zegt soms wat over jou, maar veel meer over de tuin zelf. Als je tuin eenmaal is aangelegd en er is voldoende aandacht besteed aan de voedingstoestand en waterhuishouding dan is de aanwezigheid van onkruid vooral een kwestie van achterstallig onderhoud.

Maar stel dat je nog helemaal moet beginnen aan een tuin op braakliggend terrein, dan zegt het groeiend onkruid alles over de grond. Perzikkruid verschijnt bijvoorbeeld op voedselrijke open grond, klaprozen meer op droge, schrale zandgrond. Kamille wil groeien op humusrijke voedingsarme plekken en Zevenblad op vochtige, schaduw- en voedselrijke grond.

We kunnen de bodemstructuur en voedingswaarden in tuinen uiteraard op een zodanig peil brengen dat jouw favoriete planten er kunnen gaan groeien. Maar we zouden ook zoveel mogelijk kunnen uitgaan van de aanwezige grond en daar de planten op kiezen. Sierplanten zijn niet anders dan onkruiden. Ook zij hebben zo hun favoriete ‘natje en droogje’. Mocht je meer willen weten over de plantmogelijkheden in jouw tuin, dan komen we graag voorbij.

Contact opnemen

Heeft u een vraag
of wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u een vraag heeft.
Ook kunt u via ons contactformulier direct een afspraak aanvragen.

Contact opnemen

Deze website gebruikt cookies

Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

Gratis brochure

Aanhef
Voorletters
Tussenvoegsels (optioneel)
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer (optioneel)
E-mailadres
Privacybeleid