Het is niet voor iedereen even duidelijk waar een pergola voor dient. Hij wordt dan ook veel gekocht voor de sier of vanwege de neveneffecten schaduw en schommelen. We gunnen uiteraard ieder z’n eigen vermaak en tuin, maar zien vaak dat het net even beter of mooier gekund had met de pergola.

Een pergola moet liefst een beetje stoer zijn en lang mee gaan, maar het allerbelangrijkste is dat een pergola ook zijn verbindende functie zou moeten uitvoeren. De pergola is feitelijk een bouwelement. Door de jaren heen vormde de pergola de schakel tussen twee gebouwen of vleugels van gebouwen.

In de tuin zou je een pergola die functie ook moeten geven. Een tuinhuis kan worden verbonden met de gevel van het huis. Een hoge haag kun je koppelen aan een tegenoverstaande muur. Vervolgens kun je natuurlijk evengoed wel allerlei extra’s met je pergola, zoals een overkapping, een schaduwhoekje, een bloemengordijn, een speeltoestel en meer. Een pergola is misschien wel het meest misbruikte, maar ook het meest dankbaar gebruikte tuinelement dat er is. Wij werken er graag mee en ontdekken steeds weer nieuwe toepassingsmogelijkheden. Wat te denken van een lampionnenplafond of zonnepanelen.

Voor meer creatieve Dutch Quality Gardens ideeën kun je terecht op www.dutchqualitygardens.nl.

Contact opnemen

Heeft u een vraag
of wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u een vraag heeft.
Ook kunt u via ons contactformulier direct een afspraak aanvragen.

Contact opnemen

Deze website gebruikt cookies

Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

Gratis brochure

Aanhef
Voorletters
Tussenvoegsels (optioneel)
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer (optioneel)
E-mailadres
Privacybeleid