Je hebt het ongetwijfeld gehoord of gelezen; in sommige Nederlandse steden wil men belasting gaan heffen bij tuinbezitters die hun hele tuin bestraat hebben. Het probleem is dat in een volledig betegelde tuin het regenwater niet weg kan, met overstromingen als gevolg. Wij vinden dat een verkeerde maatregel.. liever zien we dat de tuinbezitters met een voldoende groene tuin beloond worden in de vorm van een korting op de onroerendgoedbelasting of verlaging van de huur.

Als ‘uitvinders’ van de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk, denken we dat het beter is om zoveel mogelijk mensen een goed tuingevoel te gaan bezorgen. Vanuit dat goede gevoel ontstaat er vanzelf meer aandacht en respect voor het milieu. Bovendien is er in de Tuingeluktuinen al zoveel beplanting in plaats van stenen, dat het waterprobleem nauwelijks speelt. En dan zijn er natuurlijk nog allerlei extra maatregelen om overtollige regenval of afkoppeling van de hemelwaterafvoer te niet te doen. Wat te denken van zwevende terrassen, onder- en bovengrondse waterreservoirs, open bestrating, een groendak, een haag in plaats van een schutting enz. enz.

Jouw Dutch Quality Gardens hovenier helpt je graag om gelukkig te worden in een tuin zonder technische problemen en het gevaar van een tegeltax!

Contact opnemen

Heeft u een vraag
of wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u een vraag heeft.
Ook kunt u via ons contactformulier direct een afspraak aanvragen.

Contact opnemen

Deze website gebruikt cookies

Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

Gratis brochure

Aanhef
Voorletters
Tussenvoegsels (optioneel)
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer (optioneel)
E-mailadres
Privacybeleid