In het begin direct na de aanleg blijven de meeste tuiniers het onkruid nog wel de baas.. pas na een eerste zomer of winter beginnen de echte problemen.

Een deel van de overlast wordt veroorzaakt door de wortelonkruiden die al bij de aanleg in de grondbodem zaten en niet behandeld zijn. Een ander deel komt vooral doordat de éénjaren onkruiden niet op tijd zijn weggeplukt of konden binnenwaaien tussen voegjes van stenen of open ruimte tussen de planten.

Regeren is vooruitzien is het devies van de Dutch Quality Gardens hoveniers. Met tijdig reageren en anticiperen blijf je het onkruid de baas. We hebben ‘het kielsteekje’ uitgevonden, zodat je bestrating schoon blijft en er geen voedzame grond tussen de steenvoegen kan spoelen.. We werken ’s winters met de hoge(water)drukreiniger om tegels, stenen en de voegen schoon te spuiten. We beplanten de open grond met bodembedekkers.. immers waar planten groeien, krijgt het onkruid geen kans. En zo zijn er tal van die handelingen die het beheer er een stuk makkelijker op maken. Feitelijk geldt ‘voorkomen is beter dan genezen’ voor de hele tuin.. ook een haag moet je niet hoger laten worden dan nodig, als het gras op tijd geknipt wordt, gaat het maaien een stuk sneller. Als een vijver niet in biologisch evenwicht is, ben je steeds bezig om de groene alg te verwijderen.

Als wij een tuin hebben aangelegd, geven wij de nieuwe tuiniers een praktisch boekje met tips. Iedereen weet dan niet alleen hoe te werk te gaan, maar vooral ook wat het juiste tijdstip is.

Contact opnemen

Heeft u een vraag
of wilt u een afspraak maken?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u een vraag heeft.
Ook kunt u via ons contactformulier direct een afspraak aanvragen.

Contact opnemen

Deze website gebruikt cookies

Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

Gratis brochure

Aanhef
Voorletters
Tussenvoegsels (optioneel)
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer (optioneel)
E-mailadres
Privacybeleid